Baskı Öncesi

1986’dan günümüze aralıksız artan bilgi ve tecrübemizle

Baskı öncesinin her aşamasında sektör standartlarının üzerinde teknik imkânlar ve deneyimli personellerimizle, baskı öncesinde çözümler üretiyoruz

Renk kontrol odamız, basılı materyallerimizden spektrofotometre ile renk referansı alınmasını sağlarken, renk kalibrasyonu yapılmış monitörlerimiz ve tecrübeli kadromuz ile data kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Dijital ortamda hazırlanan işler için sayfa mizanpajı, renk kontrolü ve PSO (ISO 12647-2) ICC profil kontrolü yapılır.

Oris renk kontrol sistemi ile FOGRA tarafından sertifikalandığımız PSO (ISO 12647-2) standardında prova baskı üretip her prova baskısında renk eğrisini kontrol edip renk doğruluk onayını işle birlikte müşterimize veriyoruz.

Renk Kontrol

Prova baskısı alınan işlerin renk kontrol odasında numuneleri ile renk eşleşmesi yapılır. Daha sonraki baskı aşamalarında da bu işlem tekrarlanır.

Mizanpaj ve renk kontrolü yapılan işler baskı sonrası işlemlerine uygun olarak baskı alanına yerleştirilir. Bu süreçte kullanılan yazılım sayesinde tüm işlemler otomatik olarak gerçekleştirilir.

Sayfa mizanpajı ve renk kontrolü yapılıp montajı hazırlanan data, renkli olarak bire bir boyutlarda basılarak hem sayfa mizanpajı hem de baskı sonrası aşamalar için maket olarak kullanılır.

Ozalit onayı alınan işler basılacağı baskı sistemine uygun kalibrasyonda kalıplara bilgisayar ortamından doğrudan pozlanır. Bu süreçte üretilen Cip3 renk ayar dosyaları doğrudan baskı makinelerine gönderilir. Bu işlemler sırasında kullanılan kalıplar ve kimyasallar çevreye duyarlı ürünlerden seçilmektedir.

Baskı

H-UV, UV, ve Konvansiyonel baskı tek çatı altında.

Sektörün en ileri teknolojik alt yapısı ve makinalarıyla dünya standartlarında sürdürülebilir baskı yapıyoruz.

UV baskı teknolojisinin geldiği son nokta olan H-UV baskı tekniği düşük enerji tüketimi ile çevreye katkısının yanında genişleyen renk gamutu sayesinde kağıt baskılarında da tercih sebebi olmuştur. Özellikle yüksek emiciliğe sahip olan özel kağıtlar ve birinci hamur kağıtlarda yüksek renk doygunluğu ile toz ve lak olmaksızın anında mücellit işlemlerine geçilir. Isıya duyarlı malzemeler için uygunluğu ile beraber hızlı kuruma sağlamasıyla zamandan tasarruf edilmesini sağlamaktadır. İşten işe kısa geçiş süreleri ile etkili bir iş akışı planlama imkanı vermektedir.

Emici yüzeylerin yanında emici olmayan yüzeylere (PVC, PP, OPP, Metalize Kaplamalar) de baskı yapılabilir, Emici olmayan yüzeylerde, boya UV ışınlarına hassastır. Bu nedenle boyanın hem çabuk hem de kesin olarak kuruyabilmesi için, makinede bulunan ara ve ana kurutuculara, baskı sırasında noktaların dağılmasına izin vermeyecek kadar kısa sürede ve özel UV lambaları ile kurutulur. Boya kuruma özelliğinin yanında ışık geçirgenliği daha düşük olduğundan daha canlı tonlar elde edilir ve işlerin kuruması anında gerçekleştiğinden işin önü ve arkası duraksamadan basılabilir.

Emici olan yüzeylere (kağıt) ofset boyası kullanılarak yapılan baskılardır. Boyanın kuruması ısı ve kurutucu toz kullanılarak sağlanır. Altı renge kadar olan işler tek seferde basılıp, bu işlere aynı anda lak uygulaması yapılabilir. Alkolsüz baskı sistemi ile de daha canlı renkler ve daha detaylı baskılar yapılır.

Baskı Sonrası

Baskı sonrasında her adımda yanınızdayız.

Baskı aşamasından sonra kalite ve renk kontrolünü geçen işler, aynı özenle cilt, kesim, yapıştırma gibi talepleri tek çatı altında sunuyoruz.

Kâğıtların istenen cilt sistemine göre kırılması ve katlanması yapılır.

Formaların, cilt öncesi kitap birimi haline getirilmek üzere sırayla yan yana veya iç içe dizilmesidir.

Sayfa sayısı yüksek olan işlerde daha sağlam ciltleme için kullanılır, optik doğrulama sistemi ile oluşabilecek hatalar önlenir.

Formalı işlerin tam otomatik olarak harmanlanıp, optik doğrulama sistemi ile kontrol edilip, sıcak tutkal ile kapak takılarak ciltlenmesidir.

Formalı işlerin metal teller ile birleştirilmesi işlemidir. Ciltleme esnasında işin 3 tarafıda otomatik olarak kesilerek paketlemeye hazır olarak çıkar.

Yaprak halinde olan harmanlanmış bir işin istenilen yerinden delinerek ve istenilen yerin başından sonuna kadar özel telle birleştirilme işlemidir. Otomatik delme, tel kesme ve kapatmalı spiral hattıyla yüksek kapasiteli hizmet verilmektedir.

İstenen aralıklarla katlama izi ve koparma izi yapılmasıdır.

Kağıtları istenen ölçülerde düz kesim yapar, yüksek trajlı işlerde programlanarak tekrar eden işlemlerde yüksek verimlilik sağlar.

Amerikan cilt yapılan işlerin ağız ve yan kesimlerini tam otomatik olarak yapar.

Kutu, dosya, dönkart gibi şekilli kesimler ve yüksek gramaj malzemelere pilyaj-perforaj, gofre, varak işlemleri yapılır.

Kutu, dosya gibi kesimli işlerin istenen yerlerini istenen boyutlarda bantlama veya tutkal sürme ve yapıştırma işlemleri gerçekleştirilir.

Lojistik

Her şey istediğiniz gibi

Üretimde son halini almış ürünler tam âdetinde, gramajında, dilenen yöntemle paketlenip sevk edilir.

Ciltsiz kağıt balyalarını kağıt şeritle paketler.

Ürünlerin tek tek ısıya duyarlı ince plastik ile paketlenmesi işlemidir.

Üretimde son halini almış ürünlerin sevkiyatta hasar görmemesi için yapılır. İstenen ölçüde ve mukavemette hazırlanır.

Stok sisteminize uygun hazırlanan paket veya paletleriniz, İstanbul içine kendi araçlarımızla, diğer bölgelere lojistik firmalarıyla sevkiyat yapılır.